Uluslararasi Değerleme Standartları’nda yer alan değerleme yöntemlerini kullanarak, birden çok method uygulamak suretiyle hisse değerlemesi raporlari hazirliyoruz. Bu alandaki hizmetlerimiz; şirketin “Value Driver”larının değerleme modelindeki etkilerini göstermek, Özkaynakların Gerçeğe Uygun değeri ile hesaplanmış hisse değeri dahil, farklı değerleme yöntemlerine göre hesaplanan hisse değerinin karşılaştırmasını yapmayı kapsamaktadır.
Şirket satın alma veya satma süreçlerindeki hissedarlara; Financial Due Diligence raporlari hazirliyoruz.
Şirketlerin ana faaliyet döngülerindeki operasyonel ve finansal performansları ile çalışma sermayesi, finansal borçluluk oranları, sabit kıymet yapısı, vb bilançodaki varlık ve yükümlülüklerini irdeleyen finansal due diligence raporlarının, sektör özelliklerine göre kapsamları değişebilmektedir.
Otomotiv, tekstil üretimi ve perakende sektörü, yurt içi ve yurt dışı inşaat sektörü, çimento üretimi, bilişim, turizm,liman işletmesi ve denizcilik şirketleri gibi çok geniş bir yelpazedeki şirketlerdeki finansal due diligence ve denetim deneyimlerimiz, müşterilerimize bu zengin tecrübemizi sunma fırsatını vermektedir.
Genellikle audit raporlarıyla birbirine karıştırılan Finansal Due Diligence çalışmaları; hedef şirketin finansal performansını, satış ve satılan malın maliyeti kalemlerinin, ürün, satış kanalları, müşteri, bölgesel satış performansı gibi parametreler bazında detaylı inceler ancak satışların veya maliyetlerin doğruluğu hakkında görüş vermez.
Benzer şekilde, bilanço kalemlerinin analizi yapılırken çalışma sermayesini oluşturan en önemli kalemler olan ticari alacaklar, ticari borçlar, stokların analizi yapılır ve bilançodaki kayıtlı değerlerinin gerçeğe uygun değerleri olup olmadığı araştırılır.
Hedef şirketin faaliyet karlılığını, finansal borçluluğunu gösteren rasyo analizleri yapılır, ve böylece satın alınacak aktif ve borçların röntgeni çekilmiş olur. Ancak tüm bu analizler ve incelemeler yapılırken, bağımsız denetim süreçlerinde olduğu gibi, tüm varlıkların ve yükümlülüklerin kanıtlayıcı belgelere dayandırılması gerekmemektedir, ve bu nedenle finansal due diligence raporları, mali tabloların doğruluğuna dair güvence vermez.
Finansal Due Diligence raporları, müşterinin isteklerine bağlı olarak, hedef şirketin özellikle satış ve satılan malın maliyeti ile varlık ve yükümlülük yapısına dair detaylı bilgi sağlamaya yönelik raporlardır.